De lente is weer begonnen

Achteraf gezien hebben we een erg rustige winter gehad. Het heeft een paar weken gevroren maar niet zo erg als de andere jaren waarbij we soms pas in April echt aan de gang konden gaan in de tuin. Dit jaar lijkt het er op dat we meer geluk hebben.

Dit weekend was het eerste weekend dat we beide dagen weer lekker om het huis heen konden rommelen en zelfs een jas was niet nodig, heerlijk. We zijn gelijk begonnen om de tuin weer een beetje op orde te brengen en merken nu dat we profijt hebben van het werk in het najaar. Flinke stukken van de tuin hoeven we alleen maar bladvrij te maken om het er weer netjes uit te laten zien. Daarnaast had ik toch wel een paar uur nodig om het gras weer ‘beukennootschilletjes’ vrij te maken. Vermoedelijk zullen de eerste paar keren dat ik het gras ga maaien de schillen nog wel om mijn oren vliegen maar het lijkt iig weer netjes.

We hebben ook de eerste nieuwe planten gekocht, bosbessen dit keer. Achter in de tuin staan nog flink wat dennebomen en daar is dus voldoende schaduw. Hoop dat het wat gaat worden, lekker jam maken :-)

Voor de rest gaat het wel lekker hier. Allemaal aan het werk enzo. We mogen niet klagen. Nu weer allemaal wat conditie opbouwen (een winter op je kont zitten helpt niet). Daarnaast dit jaar maar eens echt stoppen met roken. Dit doen we nu al sinds vorig jaar (zomervakantie) niet meer in huis maar we blijven nog een beetje hangen in het paffen vanuit de bijkeuken enzo. Ik merk al dat ik meer energie heb maar wil eigenlijk gewoon helemaal stoppen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: