Ps3, lezen van blu ray niet meer mogelijk.

Dit weekend was het weer zover. Mijn zoon had problemen met zijn ps3. De schijfjes wilden niet meer lezen. Aangezien dit al bij een oudere ps3 ook gebeurde zag hij de bui al hangen. Een boekenkast vol spelletjes die per stuk flink wat duiten kosten en weer een kaduke console.

We zijn eens gaan spitten op Google. Vaak komt het voor als de toestellen buiten de Europese garantie vallen. Bij ons was het zelfs zo dat na de aanschaf van een nieuw spel het ineens lijkt voor te komen, vooral als het een ‘zwaar’ spel is.

Nu kwam ik op bepaalde fora tegen dat er drie mogelijkheden zijn om dit op te lossen als je al buiten de garantie valt.

  1. Je koopt een dvd/blu ray cleaning disk. Die laat je even afspelen. Het is eigenlijk een schijf met een klein stukje software om wat op beeld te laten zien. Er zitten haartjes aan de onderkant van de schijf die je leeskop schoon veegt.
  2. Als je binnen de garantie valt laat je door sony de drive vervangen.
  3. Er zijn filmpjes op Youtube die laten zien hoe je de laser kunt schoonmaken als 1 en 2 niet werken of aan de orde zijn.
Altijd leuk dat zoiets op zondag voorkomt. Gelukkig was er in Hengelo koopzondag en heeft mijn zoon zo’n disc gehaald. Dat werkte zowaar. Enigste probleem is nu dat het spel Battlefield 3 een melding 80010038 gaf. Het begin van het spel speelde nog wel af maar na een paar minuten liep hij daar toch weer tegenaan. Uiteindelijk heeft hij dit weten op te lossen door zijn account voor die hele serie van spelen te verwijderen (dag scores) en een nieuwe aan te maken. Kost hem vermoedelijk wel weer 10 euro om online te mogen spelen. Dikke shit dus.
Al met al is dit zwaar brak natuurlijk. De mensen die er 1 kopen geven veel geld uit voor een console die weliswaar goede resultaten geeft maar zo wordt het een erg dure hobby. Ik ga sony en de makers eens mailen. Wellicht dat er iets te verhalen valt, ook al is het buiten de garantie periode.
Wat overblijft is een verdwaalde ps3 hier in huis waar we wellicht ook erg goed een schoonmaak disc in hadden kunnen stoppen. Wellicht er eens over denken om er een linux doosje van te bouwen of hem aan de praat te krijgen en als reserve te bewaren. Voor nu kan hij gelukkig weer gamen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: