Facebook en/of Google+

Veel mensen zitten tegenwoordig op een ‘sociaal netwerk’. Het idee is simpel. Je connect naar Hyves of Facebook en zoekt daar je vrienden op. Sinds kort is er ook Google+. Tegenover Hyves en Facebook kent Google+ wel wat voordelen.

  1. Je werkt er met kringen en je kunt je meldingen laten lezen door 1 tot n kringen. Of dit echt werkt moeten we ontdekken natuurlijk. Er zullen wellicht nog wat gaten in vallen. Je kunt hierdoor mensen een melding (post) geven die niet zomaar voor iedereen leesbaar is. Dat maakt het gevaar van het delen met bijvoorbeeld je werkgever van gevoelige gegevens een stuk meer inzichtelijk. Je moet wel zelf goed in de gaten houden wat je waar post.
  2. Je hebt er geen Zyn.ga games. Voor veel mensen wellicht een nadeel maar voor mij een groot voordeel.
  3. Je kunt met maximaal 10 mensen een hangout in duiken. Je kunt daar overleggen in een video chat of gewoon slap ouwehoeren. Het is wel openbaar dus iedereen kan joinen. Er zijn plugins voor diverse os’n waardoor je met Googletalk kunt chatten, bellen en video conferences kunt houden. Voor Facebook moet je een .exe downloaden en installeren. Dat kan dus alleen met Windows. Vermoedelijk is het gewoon in .net geschreven en kan het wellicht op mono draaien maar ik heb geen zin om dat uit te zoeken.

Er zijn ook nadelen.

  1. Als je er net mee begint kun je postings delen. Het zal de mensen die je via Gmail ooit hebt gemailt ook laten importeren. Het gevaar is dat je die mensen een bericht gaat sturen zonder dat je dat weet. Het is gelukkig wel uit te zetten.
  2. Wie kun je vertrouwen met jouw gegevens. Google weet enorm veel van mensen. Bijna iedere site heeft analytics of een andere dienst waardoor google weet op welke sites je komt, met wie je contact hebt, etc….

Al met als dus gewoon iets waar bij je moet nadenken. Er zijn al documenten beschikbaar die je uitleggen hoe je met je kringen bijvoorbeeld mensen kunt blokken, hoe je voorrang kunt geven aan berichten, hoe je draft postings kunt maken, etc… Ben erg benieuwd waar het allemaal naar toe gaat.

Het is na een paar weken al heel goed mogelijk om flink wat mensen te bereiken op de dienst. Ze nodigen je uit en dat lijkt nog beter te werken dan wanneer men het gewoon open zet. Voorlopig blijf ik gewoon beiden gebruiken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: