Ubuntu One en desktopcouch

Dit weekend weer eens zitten klooien met Unity en ben uiteindelijk over, dat wil zeggen, over naar de classic interface. Ik kreeg het voor elkaar om de boel zo te vernielen dat er niets anders meer opzat.

Daarnaast liep ik tegen een andere bug aan waardoor er blijkbaar altijd 100 procent cpu op 1 core gebruikt werd door desktopcouch. Na enig spitten blijkt dat dit komt als je geen directe inlog naar ubuntu-one hebt. Het is een bug waarbij men zegt dat je dan maar het wachtwoord moet invoeren van Ubuntu-One, daarna is het opgelost. De cpu lijkt inderdaad te dalen tot normale nivo’s.

Je kunt je afvragen of je dit wel zo wil oplossen. Wat als je even offline zit te werken omdat je in het buitenland zit? Moet je die cpu dan maar voor lief nemen? Daarnaast, wat als je besluit geen account meer te willen gebruiken omdat je je privacy wat strakker in de gaten wil houden?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/desktopcouch/+bug/774295

Advertisements

2 thoughts on “Ubuntu One en desktopcouch

 1. Hans May 15, 2011 at 7:48 pm Reply

  Vermoedelijk is het niet meer tegen te houden. Gnome en KDE zijn altijd al als enigste voorgehouden voor de grote meute. Op zich is dat logisch als je kijkt naar wat er voor de rest is.

  Een techneut kun je prima met iets anders laten werken, die zoekt een terminal als hij de rest niet kan vinden. Op Unity of wellicht ook Gnome 3 gaat men uit van de mobiele gebruiker met tablets en andere devices. Mensen moeten snel een applicatie kunnen kiezen.

  Dat ze dit met allerlei webachtige oplossingen proberen te doen is niet erg maar ze verliezen desktop gebruikers totaal uit het oog.

  Daarnaast is er natuurlijk nog een probleem. Vanuit het idee dat Ubuntu een distro moet zijn die voor iedereen bruikbaar is gaat men er van uit dat het op een CD moet passen. Dit vooral om het ook goed in de ‘arme’ landen te verspreiden. Wat hebben die mensen echter aan een Ubuntu met Unity als ze dan eerst een paar maanden salaris moeten uitgeven aan een grafische kaart? Of nog erger, aan een volledig nieuwe pc?

  Gnome, KDE ken ik niet goed genoeg, gebruikt trouwens al jaren xml voor hun desktop. Wat ik er vooral in mis is dat ze niet hebben nagedacht over hoe een reset goed zou moeten werken. Blijkbaar blijft er daarna nog steeds wat achter in de .config dir van de gebruiker (heb .gnome* al gedelete). Het is niet echt helemaal duidelijk of het daar zit of nog weer ergens anders.

 2. Hans May 15, 2011 at 10:32 am Reply

  Ubuntu heeft keuzes gemaakt die niet te begrijpen zijn en ze maken steeds meer keuzes waarvan het gewoon niet duidelijk is waarom. Unity vs GNOME3, Rhythmbox versus Banshee met vreselijke gevolgen voor de performance door Mono, GDM versus LightDM, Evolution versus Thunderbird.

  Ze lossen eigenlijk geen problemen op, maar rennen naar iets anders in de hoop dat het beter is omdat dat op fora wordt gezegd. Het doet me denken aan OpenSolaris waarbij GNOME heftig werd getweaked en in het einde niet meer echt te gebruiken was met andere distributies van GNOME. Een cross-platform DE werd te niet gedaan en Ubuntu doet nu eigenlijk hetzelfde waardoor mensen of verplicht zijn tot Ubuntu of veel problemen ervaring elke keer dat ze niet Ubuntu gebruiken.

  Om heel eerlijk te zijn begin ik steeds beter het trademark issue van Mozilla te begrijpen, want wat nu gebeurt is dat mensen GNOME (KDE kan je hier ook invullen) gaan zien als het DE-platform met problemen terwijl het eigenlijk wordt gecrippled door de distributies.

  Ik vraag me ook af of dit het einde in gaat luiden van desktop environments zoals we die kennen. Als je naar Chrome kijkt of Mozilla Prisma cq XUL of GNOME 3 van mijn part, dan zie je verschuiving naar steeds meer CSS, JavaScript en XML om desktops en applicaties te bouwen en te draaien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: