Een Verklaring Omtrent het Gedrag

Aangezien Elise voor een overheids instantie in Nederland een bewijs van onbesproken gedrag moest hebben en ook ik dit nodig heb voorbepaalde klanten zijn we vandaag maar weer eens naar het lokale gemeentehuis gegaan. Daar viel gelijk op hoe klein dit dorp is, ondanks dat er 10.000 mensen wonen.

Eenmaal binnen was er niemand en konden we gelijk aanschuiven aan het loket (gewoon 2 stoelen voor een buro, geen glazen platen ertussen ofzo). Ik vroeg wat de kosten van een Fuhrungszeugnis zijn, zo heet dat in het Duits. Nu had ik al gezien dat het in Nederland EUR 30,05 kost. Hier waren we voor de aanvraag klaar met EUR 26,00 (voor beide aanvragen). Het is iets waar we enorm van blijven opkijken. Blijkbaar werkt de overheid hier voor de mensen en niet voor de schatkist.

Even afwachten of we hem krijgen natuurlijk, de vrouw achter het buro vroeg alleen maar mijn geboortedatum, ze wist nog op welk adres we wonen. Ze vroeg zich zelfs af waarom we het in Duitsland moesten aanvragen. Tenslotte wonen we hier maar pas 2.6 jaar. In het plat Duits liep ze vaag te mopperen over stomme regeltjes maar kon ons na het bellen met een collega vertellen dat het inderdaad zo hoorde. Als het goed is krijgen we vanuit Berlijn tussen nu en 3 weken bericht.

Grappige hierin is dat we geen paspoort, geen verklaring van het wonen in Neuenhaus of wat dan ook hoefden te overleggen, ze weten hier wie je bent.

http://de.wikipedia.org/wiki/F%C3%BChrungszeugnis

Blijkbaar hebben ze dus inderdaad niets aan zo’n zeugnis, je kan in Nederland de boel zwaar oplichten en na een periode in Duitsland zo’n bewijs aanvragen. Stomme ambtenaren.

Advertisements

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: