SEO, een leuke tegenstelling in deze tijd

Momenteel is er op slashdot weer een leuke discussie. Het gaat over alle redirects op het internet. Hebben de SEO bedrijven en experts ons jaren lang proberen te leren dat je vooral duidelijke woorden in de url’s moet hebben en snappen we dat ook eindelijk grotendeels, nu gebruiken we allemaal tinyurl en is.god om voor het tegen gestelde te bewerkstelligen.

Je vraagt je af waarom dat zo is gekomen. Ik geef grotendeels twitter de schuld, samen met nog wat andere micro blogging sites die nooit echt groot zullen worden. Het hele idee erachter is dat mensen eigenlijk al gek waren van sms en dat je ze dus een dienst gaat leveren die beperkingen heeft. Dat geeft blijkbaar een aantal voordelen. Mensen hoeven maar aan 1 ding te denken, ze moeten niet over de 140 chars gaan om 1 ding te vertellen. Dan is een afgekorte url die niemand ooit zal onthouden wel handig om erin te proppen.

Wellicht komt het dat ik op een bepaalde leeftijd ben maar ik snap het nut er niet van :-)

Tagged: ,

2 thoughts on “SEO, een leuke tegenstelling in deze tijd

  1. John Bokma October 7, 2010 at 2:06 am Reply

    Qua onthouden, bij TinyURL kan je een URL suggereren. Als die vrij is, kan je dus tinyurl dot com/jouw-keuze gebruiken. Ik vind dat zelf handig om mensen simpele links te geven naar iets in Google Maps of foto’s op Facebook. Sommige 3rd party URLs zijn echt draken van dingen. Plus een grote kans dat ze stuk gaan in de email. Zo heb ik mijn vlinderfoto’s op facebook onder http://tinyurl.com/fb-butterflies, want dat kan ik onthouden in tegenstelling tot de URL die Facebook er voor gebruikt.

    • Hans October 7, 2010 at 5:20 am Reply

      Het probleem is dat er een redirect zal plaatsvinden. Dit is in bepaalde gevallen geen probleem maar het kan juist de bedoeling zijn dat je extra links naar een bepaalde pagina’s wil hebben. Met al die diensten weet je ook niet of je niet ergens op pagina terecht komt waar je helemaal niet naar toe wil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: