De nadelen van ‘Cloud computing’

Het is op dit ogenblik een hele hype, cloud computing. De voordelen zijn er best wel maar zo langzaam aan beginnen de nadelen toch ook wel zichtbaar te worden. Blijkbaar is er bepaalde content die Google liever niet wil delen.

Wat is het probleem nu eigenlijk? Het antwoord is er blijkbaar nog niet. Het zou een proces kunnen zijn dat de content moet beoordelen waardoor het in een soort queue terecht is gekomen. Ook kan het een procedure zijn die niet doordacht is. Feit blijft dat je als je alles bij een bedrijf zoals Google onderbrengt je dus blijkbaar tegen dit soort zaken gaat aanlopen (update: blijkbaar helpt twitteren met een bepaald persoon wel, hoeveel verzoekjes voor een review zou die krijgen per dag?).

Overigens is mijn grootste bezwaar dat je nooit weet waar je data staat. Veel bedrijven zullen ook nog erg lang twijfelen over het gebruik van grote clouds zoals amazon, google, etc..

Het idee zelf is al tientalle jaren oud, het heeft alleen een paar andere naampjes gekregen. Grote bedrijven zoals Sun en Oracle (nu Sorecle? :-) hadden het er in de jaren 80 al over. Je data stond ergens op een netwerk en was benaderbaar als je een verbinding had.

Het voorbeeld in de link laat zien dat er best wel mensen/bedrijven zijn die met de problemen kampen. Gelukkig gooit Google dit soort commentaar nog niet gelijk offline, dat zou pas echt triest zijn.

Advertisements

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: