rss op de rtl manier

Jaja, sommige bedrijven denken het wiel opnieuw uit te vinden. Rtl denkt blijkbaar dat rss iets is dat je in een windows jasje moet gieten zodat ze ondertussen kunnen uitvinden wat je bekijkt en wat niet.

Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg. Veel gebruikers weten inderdaad niet wat rss voor ze kan doen maar waarom wil een bedrijf dat vooral van reklame inkomsten afhankelijk is een .exe op jouw computer installeren? Willen ze de bezoeker inlichten over het nieuws en daar een eigen interface in meegeven? Kun je ook andere rss feeds lezen in dat programma? Vast niet. Het is een truukje om lezers aan je te binden.

Wat is nu eigenlijk rss. Het is een xml bestandje dat je als site eigenaar ergens kunt neerzetten zodat andere sites, programma’s of browsers (ook een programma natuurlijk) de nieuwe berichten op jouw site kunt volgen zonder de site altijd op te vragen. Je kan bijvoorbeeld ook pings gebruiken, op die manier laat je mensen die je site volgen bij een nieuw artikel direct weten dat er een nieuw bericht is.

Vermoedelijk haken de meeste mensen al af voor ze dit lezen maar ik hoop wel dat ze even nadenken voor ze weer iets op hun vista of 2007 machine zetten (nee, het loopt niet op linux of osx). Rss is iets dat ze vooral gewoon moeten linken zodat browsers het zelf wel oppikken. Wellicht dat er teveel ms minded mensen bij de omroep werken en teveel rtl mensen spreken. Tenslotte gebruikt men ook al silverlight om uitzendingen op omroepgemist.nl te plaatsen…….

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: