The ‘Piracy Bay’ – Uitspraak in Nederland

Jaja, het is weer eens zover. Stichting Brein heeft het blijkbaar voor elkaar dat The ‘Piracy Bay’ niet meer vanuit Nederland bezocht mag worden.

Alhoewel de site blijkbaar verkocht is aan een party die er alleen nog legale torrents wil aanbieden heeft de Stichting Brein blijkbaar toch een enorme behoefte om toch alle in hun ogen ‘illegale’ downloads te weren in Nederland. Nu is dit niets nieuws, ze zijn er al jaren mee bezig maar wat wel opvalt is dat er nu blijkbaar een uitspraak is die voor veel internet providers een grote impact gaan hebben. Ze moeten als het zo door gaat een filter inschakelen om dit juridisch te dekken. Waarom een filter zou men zeggen? Dit omdat de eigenaren van de Piracy Bay wellicht helemaal niet heel Nederland kunnen blokken. Men bereikt er alleen maar de mensen mee die niet kijken hoe je zoiets technisch kunt omzeilen.

Wat erg grappig is/was, erg kort na de uitspraak was er al een howto online hoe met met Tor toch de site kan benaderen, ook als er daadwerkelijk een filter gaat blokken.

Het droevige nieuws is dat ik verwacht dat er zelfs pogingen zullen komen om dit soort legale software te verbieden. We krijgen dan een situatie zoals in Duitsland waar al een paar jaar bepaalde software illegaal is omdat je er mee kunt ‘hacken’. Men spreekt daar in webtermen over als ‘Stasi 2.0’.

Advertisements

Tagged:

One thought on “The ‘Piracy Bay’ – Uitspraak in Nederland

  1. […] die er van uit gaat dat alle downloads van software, muziek en films illegaal zijn. Zie ook mijn eerdere posting over dit […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: