Filesystem crash

Zo af en toe zit het tegen. Afgelopen donderdag avond wilde ik even wat foto’s op mijn mini zetten. Na het overhalen bleek echter dat de foto niet zichtbaar was, ook was het systeem erg traag.

Voorzichtig wat checks gedaan, niets hielp. Na het zappen van de PRAM via de osx toetsen combi’s bleek dat de machine alleen nog in safe mode was op te starten (Command Line, single mode). Fsck gaf aan dat de Catalog File corrupt was. Deze bleek niet normaal te fixen en na het lezen van de online documentatie (ja, gelukkig nog een laptop hier) maar de installatie cd erin gestopt om het filesystem vanaf een andere schijf te controleren. Echter niks, nakkes, nada. De toetsen combinaties hielpen totaal niet meer.

Uiteindelijk blijkt dat het nieuwe platte toetsenbordje dat ik met de kerst kreeg niet zomaar werkte. Oude apple tb gepakt, via openfirmware de cd kunnen ejecten, opnieuw booten met ALT en kon toen wel controleren. Het Filesystem kreeg ik echter niet meer goed. Zat maar 1 ding op, nieuwe installatie en alles terug zetten van Mozy, Google, Flickr, etc… Gelukkig had ik een backup.

Handige toetsen combi’s:

In Openfirmware starten: CMD OPTION O F
Vanaf een alternatieve schijf opstarten: ALT

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: