Picasa album testen

Vandaag toch maar eens gekeken naar Picasa. Veel mensen gebruiken Flickr.com om hun foto’s te uploaden. Net als Picasa kun je een gratis account nemen en heb je de mogelijkheden om daar foto’s te uploaden.

Flickr geeft iedere maand een bepaalde hoeveelheid ruimte. Je loopt echter na een poosje tegen de grens aan van de 120 meest recente foto’s die bezoekers kunnen zien. Op zich is dat niet zo erg, het dwingt je om met een gratis account regelmatig een beetje op te ruimen en zo alleen je leukste en/of mooiste foto’s er op te laten staan. Natuurlijk is het mogelijk om een tweede account aan te maken maar eigenlijk wil je dat niet. Om flink ruimte te krijgen moet je upgraden en betalen (niets mis mee, het geeft je de mogelijkheid om flink te uploaden en meer dan drie albums aan te maken.

Google’s Picasa geeft de beginnende gebruiker wat meer mogelijkheden. Je krijgt 1024 MB ruimte en je kunt flink wat albums aanmaken. Tagging en mapping zijn bij zowel Google als bij Flickr mogelijk (het plaatsen op Googlemaps is wat beter dan bij Yahoo moet ik zeggen). Wat weer minder duidelijk lijkt te werken is het toevoegen van ‘vriendjes’ of mede fotoliefhebbers zoals dat bij Flickr prima kan. Wat ik bij Blogger ook mis is dat een directe link naar een foto niet zo handig gaat. Ik kan wel uploaden naar Blogger (die foto’s komen in Picasa terecht) maar ik kan niet uit bestaande foto’s kiezen.

Wat op het eerste gezicht wel beter is bij Flickr is het copyright op de foto’s. Wie de gebruiksvoorwaarden leest van Google moet eigenlijk constateren dat Google ten alle tijden content van gebruikers mag doorverkopen, bewerken, etc…. Iets dan wellicht toch in overweging moet worden genomen. Ik zal dit in de toekomst eens wat beter uitzoeken en daar een blog entry over schrijven. Wellicht dat ik tegen die tijd ook een keuze heb gemaakt over een betaald account bij Flickr, Picasa of nog een andere service.

Voor nu nog maar even de links naar beide pagina’s:

http://picasaweb.google.com/hans.wolters.nlo
http://www.flickr.com/photos/hanswolters/

Hoor graag wat de bezoekers het beste vinden.

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: