Je oude mac mini tunen

Een paar jaar geleden heb ik een mac mini gekocht, dit vooral omdat ik eens wilde werken met Apple, wat overigens prima bevalt, maar ook omdat het een mooi klein doosje is dat erg weinig geluid maakt. Toen ik hem kocht waren er nog geen Intel mini’s te koop, het waren PowerPC doosjes.

Na de switch van Apple naar Intel zijn langzamerhand de problemen begonnen. Apple zelf geeft nog voldoende updates die ondersteuning voor PPC hebben, je kunt zelfs nog Leopard installeren, iets wat ik hier nog niet gedaan heb. Het grote probleem is de ondersteuning door externe software makers. Steeds vaker hebben ze Intel only versies van hun software. Ook zijn er een paar bedrijven die wel een basis hebben uit het verleden maar blijkbaar hun aandacht alleen op Intel zetten. Adobe is daar onder andere erg sterk in.

Neem een doodnormale flash player. Je kunt ze vrij eenvoudig installeren. Het is met versie 10 echter enorm traag geworden. Als je een pagina op Hyves of een andere site bekijkt waar wat flash muziek op staat of filmpjes van utube dan lijkt het net alsof mijn mini een vliegtuig wil nadoen. Hij gaat enorm hard zoemen en wil blijkbaar enorm veel cpu cycles gebruiken.

Vandaag ben ik maar eens terug gegaan naar een oudere versie (9). Op de Adobe site zijn, na enig zoeken, de oude plugins nog te downloaden. Je moet vervolgens de browser afsluiten en in de /Library/Internet Plug-Ins de oude versies verwijderen. Zet de oude plugin er neer en start vervolgens de browser weer. Het zoemen is er nog een klein beetje, grootste voordeel is dat het allemaal weer flink sneller is geworden.

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: