Auto importeren in Duitsland….

Het heeft wat moeite, en geld, gekost maar we hebben onze oude Corsa door de TüV keuring gekregen. De keuring zelf viel ondanks wat zaken waar men in Nederland niet snel over zal vallen. Het grootste probleem was om de juiste weg te vinden om de auto te importeren.

Men moet beginnen met informeren bij de Nederlandse verzekerings maatschappij. Ondanks dat het wettelijk gezien nog zeker 6 maanden kan zullen veel verzekerings maatschappijen je op zo’n kort mogelijke termijn eruit willen hebben. Wij kregen 6 weken de tijd met na wat gebel nog een paar weken extra. Binnen die tijd moet je dus zorgen dat de auto door de keuring is en een Duitse verzekering hebben.

De volgende stap die men moet doen is de auto laten uitschrijven bij de RDW. Let op, ga hier niet voor naar een RDW erkende garage (dat zijn ze al snel) maar zoek van te voren een garage in Duitsland die de auto kan laten keuren. Ze vertellen je daar ook welke papieren je nodig hebt en kunnen een inschatting maken van wat je moet laten repareren en vervangen. Waar het op neer komt is dat je je auto bij een RDW keurings station moet laten uitschrijven en daar een tijdelijk kenteken aanschaft waarmee je nog tot 2 weken mee mag rijden. De prijzen die we van commerciele garages kregen liepen zelfs op tot 480 euro. Bij het RDW station waren we nog geen 30 euro kwijt (neem een paar schroevendraaiers mee want je moet gelijk de gele platen inleveren).

Garages in de wat kleinere steden/dorpen krijgen 1 a 2 keer per week een TüV keuringsdeskundige op bezoek, zorg dus dat je auto er vroeg is want als er geen keuringen meer te doen zijn zijn die mensen ook zo weg. De onze is vandaag door de keuring gekomen en je krijgt dan papieren mee waarmee je naar een wat grotere plaats moet om de nummerborden in ontvangst te nemen. Morgen op naar Nordhorn om vervolgens niet meer met de nek te worden aangekeken omdat je met een gele kenteken plaat op de weg zit :-) (ik zal ooit nog wel eens een blog entry schrijven over de grappen die de Duitsers maken over Nederlanders op de weg)

Een heel gedoe al met al maar met een beetje kennis van de Duitse taal en mensen die je best willen helpen kun je jezelf veel geld besparen.

Tagged: ,

2 thoughts on “Auto importeren in Duitsland….

  1. Hans W... February 3, 2009 at 5:40 pm Reply

    De vraag is of je dat wil. Het kost minder moeite dan men denkt om het zel te regelen. De garages in Nederland vragen er veel geld voor en dat kun je dus besparen, zeker als je weet waar je moet zijn.Overigens kan ik wel begrijpen dat iemand die er zijn beroep van maakt met zo’n reactie komt :-)

  2. Michiel February 3, 2009 at 2:41 pm Reply

    Er komt inderdaad veel kijken bij het importeren van auto uit Duitsland,maar dan heb je ook wat! Er zijn echter genoeg auto import bedrijven die gespecialiseerde begeleiding bieden. Scheelt een hoop tijd, moeite en onnodige romplsomp..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: