Weer aan het werk, extra druk

Alweer even aan het werk dus druk op twee fronten.

We komen langzaam in een normaal ritme. Dat wil voor mij zeggen dat ik overdag aan het werk ben en in de avonden nog wat doe. Elise kan gelukkig nog veel overdag doen.
Vorige week hadden we tijdens een echt heftige plensbui nogal wat pech. Alain had zijn computer in de kelder onder het raam staan en die overstroomde zo ongeveer omdat we een volle dakgoot hadden en het water gewoon dwars langs de muur naar beneden kwam. We dachten dit op de verzekering te kunnen gooien maar het blijkt dat de oude bewoners nog een opstal verzekering hadden die het niet dekte (als je in Duitsland een huis koopt loopt de oude opstal e.d. door tot alle papieren rond zijn).
We hadden echter geluk omdat we gebruik maken van speciale stopcontacten. Na twee dagen drogen werkte zijn computer weer. Alles was droog. We hebben de dakgoot inmiddels schoon en de schade valt achteraf dus enorm mee.
Daarnaast zijn we druk met allerlei bomen in de tuin. Er is een grote Linde om en onze buren zijn daar blij mee. Die boom geeft veel troep in de omliggende tuinen als de bloei over is. Groot voordeel is dat we weer flink wat hout hebben voor de winter….
Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: